De leukste boeken om te lezen op vakantie

Wanneer je eenmaal je vakantie hebt geboekt, is het al gauw tijd om na te gaan denken over de boeken die je mee wilt nemen. Lezen is erg ontspannend en na een goed boek voelen wij ons altijd zo voldaan, jij vast ook. Zie je jezelf al zitten in een strandstoel op ibiza, in een mooi jurkje, mét een spannend boek? In dit artikel zullen we kort de leukste boeken benoemen om mee te nemen op je reis!

Algemene tips

Om te beginnen eerst een paar algemene tips bij het uitkiezen van boeken… Lees altijd zorgvuldig de flap van het boek voor een eerste indruk. Vervolgens kun je je eventueel verdiepen in  recensies of even rond vragen naar leeservaringen. Over rond vragen gesproken, vraag aan anderen welke goede boeken zij allemaal hebben gelezen! Boekentips van vrienden pakken haast altijd goed uit, omdat zij wel in kunnen schatten wat jij leuk vindt. Een andere tip is om een boek te kiezen wat redelijk wat bladzijdes telt. Zo kun je je helemaal inleven in één verhaal, waar je de hele vakantie wat aan hebt.

Romans

  1. Het onzichtbare geluk van andere mensen
    Dit boek is geschreven door de Indiase auteur Manu Joseph en beschrijft het leven van Ousep, op zoek naar het antwoord op de vraag waarom zijn zoon Unni zichzelf van het leven heeft berooft. Het is een zoektocht naar antwoorden en een beschrijving van de dunne scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.
  2. Een klein leven
    Deze bestseller is geschreven door de Amerikaanse auteur Hanya Yanagihara. Het verhaal gaat over vier studievrienden waarvan één (Jude) een verschrikkelijk verleden heeft gehad. Dit verleden wordt kenbaarder naarmate het boek vordert. Van feel good, naar feel bad: spannend, mooi en gruwelijk.
  3. Het huis van de moskee
    Geschreven door Kader Abdolah is dit een prachtig verhaal over moslimfundamentalisme. Je leest hoe de terreur een land ten gronde richt, maar ook het effect op mensen, tussen mensen, vrienden worden vijanden.

Dus denk bij het boeken van de vakantie alvast aan de boeken die je wilt lezen!