Inspiratie opdoen

Het beginnen van een boek is eigenlijk onbegonnen werk. Eindeloos aanpassen en overnieuw beginnen. Als je dan toch eenmaal de juiste woorden en mooie formuleringen hebt gevonden moet je nog doorzetten. Het is vaak erg moeilijk om inspiratie op te doen, of ten minste; dat denken we. Inspiratie is echter overal om ons heen te vinden. Hoe gekker hoe beter zelfs. We kunnen je zelfs aanraden om je helemaal te verkleden om ervaringen op te doen. Begeef jezelf bij wijze van spreke in carnavals kleding en ga de straat op, ga op avontuur. Natuurlijk zijn er vele andere manieren om inspiratie op te doen, daarover in dit artikel meer!

Creativiteit creëer je volgens ons via het volgende stappen plan:

  1. Het is ten eerste belangrijk om je te ontspannen. Zo kun je namelijk goed je ideeën binnen laten komen omdat je je dan (onbewust) open stelt. Daarnaast is het zo dat als je in een sfeer van ontspanning bent, je zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hierdoor kun je goed aandacht geven aan je ideeën.
  2. Ten tweede moet je ‘geloven’. Dat klinkt misschien ietwat vaag, en dat is het ook. Je moet je voor inspiratie open stellen door erin te geloven. Vertrouw erop dat het leven je meeneemt en zorgt voor ervaringen. Mogelijkheden zijn er al-tijd, in welke denkbare situatie dan ook. Vertrouw daarop en geloof daarin!
  3. Vervolgens moet je jezelf bloot stellen aan vreemde prikkels, doe dingen die je normaal niet snel zou doen. Wanneer je je namelijk buiten je comfort zone begeeft, maak je de leukste dingen mee. Die je natuurlijk altijd kunt verwerken en gebruiken.
  4. Kijk goed om je heen. Het is tenslotte belangrijk om op zoek te blijven zijn, nieuwsgierig te zijn. Ontdek dingen en haal je inspiratie uit de kleine dingen om je heen. Inspiratie kun je namelijk, naar ons idee, overal vandaan halen.