Boeken kopen vanuit huis

Online boeken kopenWanneer je jouw zinnen op een boek gezet hebt, kan niets zo vervelend zijn als boekenwinkel na boekenwinkel binnen te lopen om te ontdekken dat ze het niet in huis hebben. Veel boekenwormen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om hun pareltjes van het web te halen. Gelukkig zijn er vele verschillende websites waarbij je terecht kan. Wij hebben onze top 5 voor jou samen gesteld.

05. Boenda.nl

Als je op zoek bent naar echte koopjes dan is Boenda een aanrader. Het mooie van deze webwinkel is dat je niet alleen een koopjeshoek hebt, maar ook een grote dosis aan gratis boeken. Het betreft hier dan wel e-boeken, maar de titels zien niet de minste. Denk aan werken van Charles Dickens en Emily Bronte. De meeste must reads kan je hier gratis downloaden. Daarom verdient deze boekenwinkel toch zeker wel een plekje in onze top 5.

04. Proxis.com

Proxis is online boekenwinkel dat een zeer gevarieerd aanbod heeft. Zij richten zich niet alleen op de grote titels (alhoewel ze die wel in huis hebben), maar je kan er ook bij terecht als je op zoek bent naar boeken van wat onbekendere schrijvers. Veel Nederlandstalige debutanten zien hier hun boek verschijnen en daarmee is Proxis een grote toevoeging aan de Nederlandse boekenmarkt.

03. Bruna

De meest populaire boekenwinkel van Nederland blijkt ook een van de meest vooruitdenkende winkels te zijn. Zij waren namelijk een van de eerste boekenwinkels die de online wereld begonnen te verkennen. Hierdoor hebben zij in moeilijkere tijden absoluut het hoofd boven water weten te houden. De online winkel van Bruna is prettig omdat je vertrouwd bij je eigen boekenwinkel kan bestellen. Bovendien heb je de mogelijkheid om daar de boeken af te laten leveren. Dit bespaart je de verzendkosten. Die komen overigens ook te vervallen als je bestelling boven de €20,- uitkomt.

02. Libris.nl

Lirbis is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste online boekenwinkels in Nederland. Op het moment dat je hier een boek besteld voor 23.00 uur, dan heb je het de volgende dag al in huis. Daarnaast wordt iedere bestelling boven de €15,- gratis verzonden. Hierdoor is Libris een grote speler op de online boekenmarkt. Libris houdt ook met grote regelmaat acties. Zo is er wekelijks een e-boek te bestellen voor een verminderd bedrag.

01. Bol.com

We kunnen er niet om heen. Bol.com blijft de grootste speler op de markt. Vrijwel ieder boek is op deze site te vinden. De voornaamste reden daarvoor is dat Bol.com ook met externe partijen werkt. Je kan de site dus meer zien als een verzamelplaats van verkopers. Het nadeel hiervan is dat de levertijd soms langer duurt dan dat je gewend bent. Bol.com heeft er echter hard voor gewerkt om de status te krijgen die ze nu hebben verworven. Alles boven de €20,- wordt gratis verzonden, het retourneren is gratis en de meeste producten worden binnen 24 uur verzonden. Bol.com moet echter goed oppassen want andere sites zitten ze goed op de hielen.