Boek vs. tijdschrfit

ah-bonusDoor de hedendaagse techniek is het tegenwoordig altijd en overal mogelijk om een boek te bestellen. Je pakt je smartphone, gaat naar bol en je hebt de volgende dag je boek in huis. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog wel een aantal boekenwinkels, toch worden dit er steeds minder.

Het tijdschrift daarentegen is op dit moment bezig met een comeback. De verkoop van tijdschriften heeft jaren onder druk gestaan maar neemt op dit moment weer toe. Dat is met name te danken aan het aantal glossy’s dat er de laatste jaren is bijgekomen. Daarvan is de Linda de koploper, het meest verkochte nummer had een oplage van maar liefst 175.000 exemplaren. In het aantal verkochten tijdschriften zitten ook veel programma bladen, denk hierbij aan de Veronica gids die altijd met scherpe aanbiedingen komt. Zo bestel je bijvoorbeeld een Veronica magazine en krijg je er op dit moment een Airfryer bij. Door deze acties hebben deze bladen enorm veel lezers. Ook zijn tijdschriften natuurlijk een stuk makkelijker te verkrijgen dan een boek. Of je nou bij een tankstation bent of je staat bij Albert Heijn, ze zijn altijd eenvoudig bereikbaar. Zo heeft de Albert Heijn zelf een eigen tijdschrift de Allerhande. In dit tijdschrift wordt er stilgestaan bij recepten, bonus aanbiedingen en de producten van Albert Heijn.

We kunnen wel stellen dat Nederland nog steeds volop geniet van de Nederlandse literatuur. Magazines maken toch weer een opmars en Nederland is massaal in de ban van hedendaagse Glossy’s. Logisch, want ze zien vaak hun favoriete bekende Nederlanders columns schrijven over actuele onderwerpen die iedereen wat aan gaan. Zo licht de Linda vaak bekende Nederlanders uit die hun inzichten delen over onderwerpen als; voedsel, fitness, seks, lifestyle, auto’s en ga zo maar even door. Er is voor iedereen wat wils. We zien dat de boeken industrie achteruit gaat maar daarvoor in de plaats is er zo veel meer lectuur om te lezen op bijvoorbeeld e-readers. Dit is wat ons betreft in ieder geval een verbetering die meer dan welkom is!